Fysioterapia

Fysioterapian tavoitteena onkin edistää liikkumis- ja toimintakykyä sekä hyvinvointia ja jaksamista arjessa ja/tai työssä.

Kaksi naista tekee venytysliikkeitä äitiysfysioterapian ohjauksessa Tampereella; toinen opastaa ja toinen seuraa ohjeita peilin kautta, mikä korostaa vatsalihasten erkauman ja lantionpohjan harjoittelun tärkeyttä raskauden aikana.

Fysioterapian keinoin voidaan ennaltaehkäistä ja hoitaa monia kiputiloja ja vaivoja sekä nopeuttaa toipumista ja palautumista esimerkiksi leikkausten jälkeen.


Vastaanotollani korostuu kokonaisvaltaisuus ja yksilöllinen sekä lempeä kohtaaminen. Fysioterapia rakentuu jokaisen toiveiden ja tavoitteiden pohjalta ja voi sisältää manuaalista terapiaa (kuten esimerkiksi hierontaa, nivelmobilisointia, alipaineimukuppi- tai fasciakäsittelyä), ohjausta ja neuvontaa sekä yksilöllisesti räätälöityjä harjoitteita. Harjoitteet voivat olla esimerkiksi kehoa vahvistavia, liikkuvuutta lisääviä, kipuja helpottavia tai hermoston ylivireyttä tasapainottavia.


Kokemusta ja osaamista fysioterapeuttina on vuosien aikana kertynyt erilaisten vammojen, murtumien ja leikkausten jälkeisestä kuntoutuksesta, tuki-ja liikuntaelimistön vaivojen hoidosta (mm. lantion/lonkan, alaselän, vatsan alueen, niska-hartiaseudun ja olkapään kivut) sekä ikääntyneiden liikkumis- ja toimintakykyä edistävästä kuntoutuksesta. Hoidan vastaanotollani myös kaikenlaisia uusia tai vanhoja arpia.


Jokainen ihmismieli ja keho on ihmeellinen ja mielenkiintoinen kokonaisuus, ja se mitä fysioterapia milloinkin pitää sisällään on aina asiakaslähtöistä.


Ensikäynnille suosittelen varaamaan 60 min ajan, jotta saan kartoitettua tilannettasi mahdollisimman hyvin. Usein pitkään jatkuneiden kipujen ja vaivojen kuntoutumiseen tarvitaan pitkäjänteisyyttä sekä omaa sitoutumista hetkellisesti. Vaikutuksia ja etenemistä voi olla vaikea itse arvioida ja siksi on tärkeä varata kuntoutumiseen riittävästi aikaa ja ymmärtää, että prosessi etenee monesti asteittain eikä tuloksia välttämättä saavuteta ensimmäisellä kerralla. Voin olla tukenasi, antaa suuntaviivat ja keinot etenemiseen ja luoda uskoa siihen, että sinä pystyt saavuttamaan haluamasi tavoitteet!