Palvelut

Äitiysfysioterapeutti ohjaa keskivartaloa vahvistavia ja vatsalihasten erkaumaa kuntouttavia harjoitteita raskaudesta ja synnytyksestä palautumisen tueksi.

Äitiys- ja lantionpohjan fysioterapia

Äitiysfysioterapia on kokonaisvaltaista ennaltaehkäisevää tai kuntouttavaa fysioterapiaa, jonka tavoitteena on edistää raskaana olevien ja synnyttäneiden äitien terveyttä ja hyvinvointia. Raskaus ja synnytys tuovat mukanaan suuria muutoksia ja siksi yksilöllinen, asiantunteva ja ajantasainen ohjaus äitiyteen liittyvissä haasteissa ja hyvinvoinnin tueksi on tärkeää.

Raskaana olevat naiset keskittyvät rauhallisesti hengitysharjoituksiin joogamatolla äitiysfysioterapian rentoutumisharjoituksen aikana.

Äitiyshieronta

Äitiyshieronta on kehoa ja mieltä rentouttava, turvallinen ja lempeä hoitomuoto, johon voi tulla raskausaikana tai pian synnytyksen jälkeen.

Raskausaikana hieronta toteutetaan pääasiassa kylkimakuulla ja kun raskaus etenee normaalisti, se sopii mille tahansa raskausviikolle.

Äitiyshieronnasta saat apua raskauden aikaisiin vaivoihin ja kireyksiin, hieronta myös rauhoittaa hermostoa ja rentouttaa kehoa kokonaisvaltaisesti, ja onkin siksi ihanteellinen hoitomuoto raskauden aikaisen hyvinvoinnin tueksi.

Kaksi naista tekee venytysliikkeitä äitiysfysioterapian ohjauksessa Tampereella; toinen opastaa ja toinen seuraa ohjeita peilin kautta, mikä korostaa vatsalihasten erkauman ja lantionpohjan harjoittelun tärkeyttä raskauden aikana.

Fysioterapia

Fysioterapian keinoin voidaan ennaltaehkäistä ja hoitaa monia kiputiloja ja vaivoja sekä nopeuttaa toipumista ja palautumista esimerkiksi leikkausten jälkeen.


Fysioterapian tavoitteena onkin edistää liikkumis- ja toimintakykyä sekä hyvinvointia ja jaksamista arjessa ja/tai työssä.

Kurssit

Äitiysfysioterapeutti tukee raskaana olevaa naista tekemään käsipainoharjoituksia peilin edessä, keskittyen oikeaan asentoon ja tekniikkaan lantionpohjan äitiysfysioterapian osana.

Raskausajan valmennus

Raskauaikana minivalmennuksesta tukea ja ohjausta raskauden aikaiseen liikkumiseen, keskivartalon ja Lantionpohjan harjoittamiseen tai helpotusta liitoskipuihin.

Äitiysfysioterapeutti näyttää esimerkkiä sivuplankin suorituksesta, mikä on osa lantionpohjan lihasten vahvistamista raskauden aikana.

Synnytyksen jälkeinen pienryhmä

Pienryhmätreeneissä opetellaan miten lantionpohjaa ja keskivartaloa harjoitetaan oikealla tavalla ja miten palata liikunnan pariin järkevästi raskauden ja synnytyksen jälkeen. Pienryhmässä myös huolletaan ja vahvistetaan koko kehoa monipuolisesti.