Äitiyshieronta

Äitiyshieronta on kehoa ja mieltä rentouttava, turvallinen ja lempeä hoitomuoto, johon voi tulla raskausaikana tai pian synnytyksen jälkeen.

Raskaana olevat naiset keskittyvät rauhallisesti hengitysharjoituksiin joogamatolla äitiysfysioterapian rentoutumisharjoituksen aikana.

Raskausaikana hieronta toteutetaan pääasiassa kylkimakuulla ja kun raskaus etenee normaalisti, se sopii mille tahansa raskausviikolle. Raskausaikana kehon painopiste muuttuu, keskivartalon tuki ja pakaralihasten toiminta heikkenee ja muutokset voivat aiheuttaa kireyksiä ja kipuja alaselässä, lantion alueella, pakaroissa sekä rintakehän ja niska-hartiaseudun alueella.


Äitiyshieronnasta saat apua raskauden aikaisiin vaivoihin ja kireyksiin, hieronta myös rauhoittaa hermostoa ja rentouttaa kehoa kokonaisvaltaisesti, ja onkin siksi ihanteellinen hoitomuoto raskauden aikaisen hyvinvoinnin tueksi.


Äitiyshierontaan voi tulla myös synnytyksen jälkeen. Erityisesti ensimmäisinä kuukausina synnytyksen jälkeen kehossa tapahtuu paljon muutoksia ja äitiyshieronnan avulla voidaan helpottaa kireyksiä ja edistää raskaudesta ja synnytyksestä palautumista kokonaisvaltaisesti.